تولید نوعی آب با استفاده از فناوری نانو که هرگز یخ نمی‌زند

تولید-نوعی-آب-با-استفاده-از-فناوری-نانو-که-هرگز-یخ-نمی‌زند
کد خبر : 61892
در این راستا محققان، با بهره‌گیری از تکنولوژی نانو، یک رده جدید از ملکول‌های چربی را برای تولید شکل جدیدی از یک ماده بیولوژیک نرم تحت عنوان «مزوفاز لیپیدی» طراحی و سنتز کرده‌اند.

آیا آبی که از شیر آشپزخانه‌تان می‌آید می‌تواند بدون آنکه یخ بزند تا دمای منفی ۲۶۳ درجه بیاید؟ محققان دانشگاه ای‌تی‌اچ «« زوریخ پاسخ مثبت می‌دهند. البته با این شرط که مقداری کانال‌های لیپیدی از مقیاس نانومتری به آن افزوده شود.

 به نقل از ساینس‌دیلی، ساخت تکه‌های یخ فرآیند ساده‌ای دارد: یک جایخی پلاستیکی که در همه خانه‌ها یافت می‌شود، برمی‌دارید، مقدار آب در آن می‌ریزید و در فریزر قرار می‌دهید. پس از گذشت مدتی کریستال‌های یخ شروع به تشکیل شدن خواهند کرد.

تولید آب نانو که هرگز یخ نمی‌زند

اگر قادر باشید تا ساختار این کریستال‌ها را تجزیه و تحلیل کنید، خواهید دید که ملکول‌های آب (یخ) در یک ساختار شبکه‌ای سه بعدی منظم آرایش یافته‌اند. اما در آب مایع ملکول‌ها سازمان‌دهی خاضی ندارند و به همین دلیل هم هست که جریان می‌یابد.

پروفسور رافائل مزنگا، گروهی از شیمی دانان و فیزیک‌دانان دانشگاه زوریخ را برای انجام پژوهشی گردهم آورد که اکنون مشخص شده که راهی جدید و غیرمعمول برای جلوگیری از تشکیل کریستال‌ها یخ به شمار می‌رود. بنابراین حتی در دماهای به شدت پایین زیر صفر، ملکول های آب ویژگی‌های بی نظم مایع بودن خود را حفظ خواهند کرد.

در این راستا محققان، با بهره‌گیری از تکنولوژی نانو، یک رده جدید از ملکول‌های چربی را برای تولید شکل جدیدی از یک ماده بیولوژیک نرم تحت عنوان «مزوفاز لیپیدی» طراحی و سنتز کرده‌اند. در این ماده چربی‌ها به طور خود به خودی گردهم می‌آیند و غشاهایی را شکل می‌دهند. این غشاها یک ساختار یکپارچه دارند که در نتیجه آن شبکه‌ای از کانال‌های به هم متصل را شکل می‌دهند که کمتر از یک نانومتر قطر دارند.

وجود این کانال های شبکه‌ای هیچ فضایی برای شکل‌گری کریستال‌های یخ در دماهای بسیار پایین باقی نمی‌گذارند و در نتیجه شکل‌گیری یخ عملا غیرممکن خواهد شد.