ترکیبات موجود در گوجه فرنگی و پوست سیب از تحلیل عضلانی پیشگیری می کند

ترکیبات-موجود-در-گوجه-فرنگی-و-پوست-سیب-از-تحلیل-عضلانی-پیشگیری-می-کند
کد خبر : 15784
نتایج یک مطالعه نشان می دهد که ترکیبات موجود در گوجه فرنگی و پوست سیب با تاثیر پروتئینی که موجب پیری عضلات می شود، مقابله می کند.

 محققان دانشگاه آیووا در آمریکا در جریان یک مطالعه، موفق به کشف پروتیینی شدند که موجب پیری عضلانی می شود. این محققان همچنین دریافتند ترکیبات موجود در گوجه فرنگی و پوست سیب می تواند اثرات این پروتیین را از بین ببرد.
پیری، بزرگترین عامل ضعف و آتروفی عضلانی است و محققان امیدوارند که با استفاده از این مواد به تقویت عضلات در برابر آثار پیری کمک کنند.
دکتر کریستوفر آدمز متخصص داخلی در بیمارستان آیووا می گوید: زمانی که پیر می شویم ضعف و آتروفی عضلانی مشکلات زیادی ایجاد می کند که تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی و سلامت انسان دارد.
محققان متوجه شدند که اثر اسید اورسولیک موجود در پوست سیب و توماتیدین (tomatidine) موجود در گوجه فرنگی سبز در پیشگیری از تحلیل عضلانی ناشی از گرسنگی و بی تحرکی، موثر است.
محققان در این مطالعه، موش های مسن را که دچار آتروفی و ضعف عضلانی بودند به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه به مدت دو ماه رژیم غذایی حاوی 0.27 درصد اسید اورسولیک و یا 0.05 درصد توماتیدین دریافت کردند و گروه دوم رژیم غذایی فاقد این ترکیبات داشتند.
این مطالعه نشان داد که هر دو این ماده موجب افزایش تقریبی 10 درصدی توده ماهیچه ای و افزایش 30 درصدی قدرت ماهیچه می شود. این میزان معادل بازگشت توانایی ماهیچه ای یک فرد جوان است. 
تحقیقات تکمیلی بر روی موش ها نشان داد که این ترکیبات موجب غیرفعال شدن ژن هایی می شود که از طریق فاکتور رونویسی ATF4 کنترل می شود.
برای آزمایش این نکته، محققان موش ها را به نحوی تغییر ژنتیکی دادند که فاقد فاکتورATF4 باشند.
آنها دریافتند که ماهیچه های این موش ها در برابر آثار پیری مقاوم است. این آثار مشابه اثر اسید اورسولیک و توماتیدین بود. 
اکنون محققان در نظر دارند با بررسی روش هایی برای افزودن این دو ترکیب به مواد غذایی، مکمل ها و یا داروها، قدرت و توده عضلانی افراد را با بالا رفتن سن آنها حفظ کنند.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، این مطالعه در مجله Biological Chemistry منتشر شده است.