ایجاد شهرک های تخصصی مشاغل شهری، سیاست اصلی است
محمد مجیری پیش از ظهر امروز در سلسله نشست «سه شنبهها با رسانه، پاسخگویی در مسیر امید» اظهار کرد: در شهر اصفهان ۱۲۰ هزار واحد صنفی پروانهدار و بدون پروانه فعالیت میکنند که وجود این تعداد باعث شده تعداد سفرهای صنفی در این شهر بیش از حد انتظار باشد.
وی با بیان اینکه روزانه در شهر اصفهان سه میلیون و ۷۰۰ هزار سفر انجام میشود، تصریح کرد: یک سوم از این سفرها معادل یک میلیون و ۲۰۰ هزار سفر صنفی است؛ بنابراین سفرهای صنفی باید مدیریت شود تا مردم به آسانی در شهر تردد داشته باشند.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان ادامه داد: اکثر واحدهای صنفی شهر اصفهان در خیابانهای اصلی استقرار یافته است؛ به عنوان مثال نساجیهای کردآباد، موبایل فروشان میدان احمدآباد، فروشندگان تزئینات خودرو در خیابان صغیر، واحدهای خدمات خودرویی در خیابان نیرو، واحدهای عمده فروشی خشکبار در خیابانهای ولیعصر، عبدالرزاق و جهاد و ... باعث اخلال در تردد شهروندان شده است.
وی با بیان اینکه یک هزار و ۴۰۰ کارگاه طلاسازی در بافت تاریخی شهر فعال است، گفت: بازار لوازم خانگی در کوچه یخچالها و در مجاورت آثار بی بدیل تاریخی نقش جهان مشکلات زیادی را در تردد شهروندان به وجود آورده است.
مجیری افزود: شهروندان ساکن در خیابان عطار نیشابوری گلایههای زیادی از فعالیت واحدهای پرنده فروشی دارند که قوانین برای ساماندهی آنها اجازه میدهد، اما دستگاههای مرتبط باید برای انجام آن همکاری لازم را داشته باشند تا استقرار واحدهای صنفی در مکانهای مناسب صورت گیرد.
وی آلودگی بصری، صوتی و زیست محیطی را به عنوان مصادیق مزاحمت برای شهروندان عنوان کرد و گفت: در شهر زیست پذیر باید آلودگیهای بصری، صوتی و زیست محیطی حذف شود.
مجیری همچنین با اشاره به طرحهای در دست اجرا در حوزه کاری خود گفت: در آینده مجتمع صنفی خواروبار و خشکبار در میدان مرکزی اصفهان با ۴۵ واحد صنفی به مساحت هر واحد ۵۶۰ مترمربع و ۶۶ واحد دیگر در مجتمع صنفی خواروبار با مشارکت بخش خصوصی ایجاد میشود.
وی اظهار داشت: ناحیه صنفی کارگاههای طلا، نقره و زیور آلات اصفهان از دیگر پروژههای در دست اجراست و سالهاست به دنبال استقرار این کارگاهها در خارج از شهر هستیم از این رو با توافق میان شهرداری و بنیاد مستضعفان ۳۰ هکتار زمین در جوار شهرک صنعتی جی انتخاب و طراحیها برای احداث این مجتمع صورت گرفته است.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان تصریح کرد: امیدواریم پایان سال جاری کلنگ شهرک تخصصی تولیدکنندگان طلا، نقره و زیور آلات به زمین زده شود تا مشکلات زیست محیطی و بافت تاریخی که این مجموعه دارند، مرتفع شود.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان ادامه داد: بودجه این سازمان برای امسال ۱۱۳ میلیارد تومان بود که حدود ۹۰ میلیارد تومان آن را عمرانی تشکیل میدهد.
وی اضافه کرد: سال آینده با جهش بودجه بر روی ۲۹۰ میلیارد تومان برنامهریزی کردیم.
مجیری با اشاره به اینکه کار اجرای تعدادی از پروژهها ابتدای سال ۹۹ آغاز میشود، بیان کرد: با مشارکت شهرداری منطقه ۱۰ و نظر دامپزشکی زمینی برای احداث مجتمع صنفی پرندگان ذبحی اختصاص دادیم که ۲۰ واحد کشتار فروش مرغ و پرندگان خانگی به این مجموعه منتقل میشود.
مجیری با بیان اینکه جریان مهاجرت به شهر اصفهان باید معکوس شود، گفت: یکی از راهکارها این است که تولیدات روستاییان را در فروشگاهها عرضه و به فروش برسانیم تا یک چرخش اقتصادی برای آنها ایجاد شود.
وی ادامه داد: نمایشگاهی از محصولات روستاهای مهاجرفرست روز ۲۱ اسفندماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای اصفهان واقع در پل شهرستان برگزار می شود تا محصولات بدون واسطه در اختیار مردم قرار گیرد و کشاورزان مورد حمایت قرار گیرند.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری وفرآوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان با اشاره به تسهیلات ویژه در نظر گرفته شده برای ساماندهی واحدهای صنفی گفت: آیین نامه و بسته تشویقی سازمان به تصویب شورای اسلامی شهر رسیده که براساس آن واحدهایی که برای ساماندهی در اختیار افراد قرار میگیرد به صورت تقسیط ارائه میشود و ۳۰درصد هزینه ابتدا و مابقی آن طی ۴۸ قسط دریافت میشود.
وی در پایان ضمن ابراز امیداوری از ایجاد شهرک های مختلف تخصصی مشاغل شهری همچون شهرک گل و گیاه وماهیان زینتی، فروشندگان موتورسیکلت و دوچرخه،شهرک سلامتو پزشکان، شهرک طلافروشان و شهرک صنایع دستی گفت: ایجاد چنین شهرک هایی همراه بازیرساخت های لازم باعث توسعه شهری به صورت پایدار و متوازن می شود که نیازمند همراهی و همگامی همه ادارات و مسئولان است.