رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان خبرداد:
استقرار بیش از 520 شرکت و موسسه در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهانبه گزارش خبرگزاری سینا پرس، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان این که مراکز توسعه فناوری نظیر شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مولود انقلاب شکوهمند اسلامی است، افزود: در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ، 43 پارک علم و فناوری و بیش از 180 مرکز رشد فناوری و بیش از 4000 شرکت دانشبنیان در کشور استقرار یافته است، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز با بیش از 520 شرکت و موسسه، اشتغال پایدار 7 هزار فارغالتحصیل دانشگاهی، اجرای هزار و چهارصد پروژه پژوهشی- کاربردی، تولید قریب هزار دانشفنی، گردش مالی 1500 میلیارد تومانی شرکتهای مستقر و شکلگیری بیش از 70 صنعت و خطوط تولید جایگاه ملی و ظرفیت بالای اقتصادی را به خود اختصاص داده، و علاوه بر این در عرصه بین المللی هم در جایگاه مناسبی قرار گرفته است.
دکتر سید مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، با بیان این که مراکز توسعه فناوری نظیر شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مولود انقلاب شکوهمند اسلامی است، افزود: در سال 1371 موضوع ایجاد یک شهرک علمی و تحقیقاتی در اصفهان مطرح و اطلاعات اولیه در این زمینه جمعآوری شد.
وی ادامه داد: در آن زمان اطلاعات در مورد شهرکها و پارکهای فناوری در داخل کشور بسیار محدود بود و لذا اعضای کمیته اجرایی موضوع، شروع به جمعآوری اطلاعات خارج از کشور کردند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، تصریح کرد: یک گروه از صنایع فولاد و دانشگاه صنعتی اصفهان از بزرگترین شهر تحقیقاتی جهان یعنی تسکوبا (نزدیک توکیو) و چند مرکز تحقیقاتی کاربردی در ژاپن بازدید کردند و طی جلسات متعدد با مسئولین کشور ضمن ارائه گزارشهای جامع بر ضرورت راهاندازی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان حلقه واسط دولت، دانشگاه و صنعت تاکید شد.
ابطحی با بیان این که خوشبختانه راه اندازی اولین شهرک علمی تحقیقاتی در اصفهان مورد موافقت قرار گرفت، گفت: به این ترتیب فعالیتهای شهرک در یک ساختمان چهار طبقه استیجاری واقع در خیابان چهارباغ بالا در اصفهان با نام دبیرخانه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان شروع شد.
وی بیان داشت: پس از تصویب اساسنامه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در شورای عالی انقلاب فرهنگی و تامین بودجه و ساختار موردنیاز، اولین مرکز رشد فناوری کشور در سال 1379 در ساختمان غدیر واقع در خیابان 22 بهمن اصفهان راهاندازی شد.
ابطحی با اشاره به این که نکته کلیدی در راهاندازی شهرک این بود که کار را با سختافزار شروع نکرد و تا چندین سال در ساختمانهای اجارهای فعالیت خود را دنبال میکرد، افزود: در صورتی که کشورهای کمتر توسعهیافته پیش از آنکه به نرمافزار بپردازند به توسعه سختافزاری و احداث ساختمان پرداخته و همین موضوع یکی از دلایل مهم عقبافتادگی آنها میشود.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، اظهار داشت: پس از آن موضوع توسعه فناوری در کشور با جدیت بیشتری دنبال شد و در سال ۱۳۷۹ بر اساس قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، وزارت فرهنگ و آموزش عالی به منظور انسجام بخشیدن به امور اجرایی و سیاستگذاری نظام علمی کشور، به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تغییر نام داد.
وی با یادآوری این که در برنامه سوم توسعه کشور بررسی و تدوین سیاستها و اولویتهای راهبردی در حوزههای تحقیقات و فناوری به وظایف وزارت علوم افزوده شد، بیان داشت: بعد از اصلاح ماموریت وزارت عتف، پارکهای علم و فناوری استانهای آذربایجان شرقی، سمنان، خراسان، فارس، گیلان، مرکزی و یزد در سال 1381 با انحلال سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی استانها و تبدیل آن به پارک فناوری ایجاد شدند و ماموریت حمایت از ایجاد و توسعه شرکتها و موسسات خصوصی برای توسعه فناوری در کشور را بعهده گرفتند.
ابطحی گفت: قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در شهریورماه 1383 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و متعاقب آن شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با هدف ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در سیاستگذاری کلان اجرایی در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد.
مفاهیم نوآوری، فناوری و اقتصاد دانشبنیان در اواسط دهه سوم انقلاب پررنگ تر شد
وی یادآور شد: در اواسط دهه سوم انقلاب اسلامی، ایجاد مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری با ماموریت توسعه فناوری و ایجاد کسب و کارهای دانشمحور سرلوحه فعالیتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت و دستاوردهای قابل توجه در این حوزه به منصه ظهور رسید و مفاهیم نوآوری، فناوری و اقتصاد دانشبنیان بیش از گذشته مطرح شد.
برنامه چهارم توسعه کشور به موضوع توسعه فناوری نگاهی جامعتر داشت
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، اذعان کرد: برنامه چهارم توسعه کشور در مقایسه با برنامه سوم، نگاهی جامعتر به موضوع توسعه فناوری و ابعاد مختلف آن داشت. برای نخستین بار در ماده 47 برنامه چهارم و بهمنظور ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان و تقویت همکاریهای بینالمللی، واحدهای پژوهشی و فناوری و مهندسی مستقر در پارکهای علم وفناوری درجهت انجام مأموریتهای محوله از مزایای قانونی مناطق آزاد درخصوص روابط کار، معافیتهای مالیاتی و عوارض، سرمایهگذاری خارجی و مبادلات مالی بینالمللی برخوردار شدند.
ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان با شکلگیری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شتاب گرفت
وی افزود: با شکلگیری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان شتاب بیشتری گرفت و موجب شد قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان در سال 1389 به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد و به استناد همین قانون، صندوق نوآوری و شکوفایی تشکیل شد و با حمایت دولت از منابع بودجه عمومی کشور سرمایهگذاری مناسبی در این صندوق انجام شد تا زمینه تامین منابع مالی مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان فراهم شود.
43 پارک علم و فناوری و بیش از 180 مرکز رشد فناوری در کشور فعالیت می کنند
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، اظهار داشت: اکنون و در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران 43 پارک علم و فناوری و بیش از 180 مرکز رشد فناوری در کشور فعالیت میکنند.
استقرار بیش از 4000 شرکت دانشبنیان در کشور
ابطحی با بیان این که همچنین بیش از 4000 شرکت دانشبنیان مشغول به کار هستند، اذعان کرد: این شرکتها توانستهاند در بخشهای مختلف اقتصادی و صنعتی، ضمن دستیابی به فناوریهای موردنیاز کشور زمینه اشتغال نیروی انسانی تحصیلکرده و نخبه کشور را فراهم کنند.
وی گفت: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان که اولین سازمان موسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور بوده و با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان و تولید ثروت از علم راهاندازی شده، پس از دو دهه فعالیت اجرایی پرتلاش توانسته قدمهای موثری در رفع نیاز صنایع و سازمانهای اجرایی بردارد.
استقرار بیش از 520 شرکت و موسسه در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
ابطحی بیان داشت: اکنون بیش از 520 شرکت و موسسه با زمینه فعالیت ICT، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، کشاورزی و محیط زیست، ساخت و تولید، تجهیزات پزشکی، اتوماسیون، شیمی، مواد و متالورژی و هنر و صنایع دستی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر می باشد.
اشتغال پایدار 7 هزار فارغالتحصیل دانشگاهی
وی تاکید کرد: بواسطه استقرار این شرکتها و موسسات برای 7 هزار فارغالتحصیل دانشگاهی در مقاطع دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی، اشتغال پایدار ایجاد شده است.
اجرای 1400 پروژه پژوهشی- کاربردی، تولید هزار دانشفنی/ گردش مالی 1500 میلیارد تومانی و شکلگیری بیش از 70 صنعت
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، تصریح کرد: اجرای هزار و چهارصد پروژه پژوهشی- کاربردی، تولید قریب هزار دانشفنی، گردش مالی 1500 میلیارد تومانی شرکتهای مستقر و شکلگیری بیش از 70 صنعت و خطوط تولید برپایه فناوریهای شرکتها، بیانگر ظرفیت بالای اقتصادی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان میباشد.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان جایگاه ملی و بین المللی مناسبی دارد
وی تاکید کرد: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، علاوه بر حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان به گسترش و تعمیق نقش ملی و بینالمللی خود نیز پرداخته است.
ابطحی در پایان خاطرنشان کرد: استقرار مرکز منطقهای توسعه مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری، زیر نظر یونسکو در شهرک، عضویت در هیات مدیره انجمن بینالمللی پارکهای علمی (IASP)، انجمن پارکهای علمی آسیا (ASPA) و انجمن جهانی شهرهای فناوری (WTA) و برگزاری کنفرانس آسیایی پارکهای علم و فناوری در سالهای 2006 و 2011 و همچنین برگزاری کنفرانس جهانی پارکهای علم و فناوری و مناطق نوآوری در سال 2018 میلادی با حضور 550 متخصص پارکهای علم و فناوری از 50 کشور جهان، بیانگر جایگاه مناسب شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و در عرصه بینالملل است.
منبع: خبرگزاری علم