یک دانشآموخته اقتصاد مالی مطرح کرد:
آیندهی اقتصادی ایران به ویژه در حوزهی مدیریت بانکها نگران کنندهاستبه گزارش سیناپرس اصفهان داود صافی دستجردی، دانشآموخته دکتری اقتصاد مالی در نشست سازمان عدالت و آزادی اصفهان با عنوان 'پندار ما' که روز گذشته در دفتر این سازمان برگزار شد با اشاره به "علل و پیامدهای نواسانات نرخ ارز" اظهار کرد: در سال 96 چون سالهای گذشته کشور با افزایش نرخ ارز در دی ماه مواجه بودهاست، اما برخلاف همهی سالهای گذشته، این افزایش ادامه داشتهاست.
وی افزود: متغیرهای غیراقتصادی و سیاسی در نرخ ارز ثابت اثرگذار هستند و به منظور بررسی نرخ ارز راههایی چون برابری قدرت خرید مطلق، برابری قدرت خرید نسبی و نرخ بهره بدون پوشش وجود دارد که معمولا در ایران افراد از روش قدرت خرید نسبی استفاده میکنند که طی آن مقدار نرخ تورم در دو کشور مقایسه میشود.
این عضو کمیسیون اقتصادی سازمان عدالت و آزادی ادامه داد: مهمترین علل نوسانات شدید نرخ ارز در هفتههای گذشته عبارتاند از رشد انفجاری نقدینگی، تراز تجاری منفی در کشور، کسری بودجهی دولت، وجود ریسکهای سیاسی، کاهش نرخ بهره، افزایش حجم سفرهای خارجی، خروج سرمایه از کشور و... .
صافی با بیان اینکه "وضعیت کنونی نرخ ارز قابل پیشبینی بودهاست" عنوان کرد: در دیماه بیشتر سالهای سپری شده به دلیل افزایش تقاضای سفر و ارز از سوی مردم، افزایش نرخ ارز وجود داشتهاست، اما در سال جاری افزایش مستمر تراز تجاری غیرکالایی و کاهش صادرات غیرنفتی کشور را دربازگشت به نرخ پیشین دچار مشکل کردهاست.
داود صافی ماه منظر از وجود چشماندازی نگرانکننده برای اقتصاددانان و فعالین این حوزه خبر داد وخاطر نشان کرد: آیندهی اقتصادی ایران به ویژه در حوزهی مدیریت بانکها نگران کنندهاست و یافت راه حل تنها در گرو همت مسئولین و پشتیبانی مردم است.