■ مهمترین دستاوردهای علمی حوزه فناوری نانو در سال ۲۰۲۰
پایگاه استت نانو ۱۰ دستاورد برتر فناوری نانو در سال ۲۰۲۰ که میتوانند تاثیر قابل توجهی بر بهبود کیفیت زندگی و رفاه عمومی مردم داشته باشند را معرفی کرد.
امکانی که چاپگرهای سه بعدی به ما می دهند؛
■ فناوری خلق اشیا از اندازه های میکرونی تا خانه های بزرگسیناپرس: امروزه، هر آنچه که انسان با آن سر و کار دارد از یک خودکار گرفته تا میز تحریری که هر روز از آن استفاده می کند، از طریق پرینترهای سه بعدی خلق شدنی است.
دانشمندان دریافتند؛
■ جادوی موسیقی بر مغز انسانسیناپرس: دانشمندان فنلاندی موفق شدند تا احساسات برانگیخته شده ناشی از موسیقی را در مغز رمزگشایی کرده و فعالیت مناطق متفاوت مغز را در هنگام شنیدن ترسیم کنند.
با همکاری استارتاپ و نیروی فضایی آمریکا ممکن شد؛
■ بزرگ ترین پهپاد تمام خودکار جهانسیناپرس: بزرگ ترین پهپاد ماهواره ای جهان که توسط یک استارتاپ فضایی آمریکایی ساخته شده، آماده پرتاب است و قرار است در اولین مأموریت خود، در هر 180 دقیقه یک محموله جدید را با خود به فضا ببرد و قادر است این کار را 24 ساعت در روز انجام دهد.
برای نخستین بار توسط دانشمندان استرالیایی اتفاق افتاد؛
■ ترسیم نقشه جهان با تلسکوپ رادیوییسیناپرس: دانشمندان استرالیایی موفق شدند برای اولین بار، با کمک تلسکوپی رادیویی، نقشه ای با حدود 3 میلیون کهکشان ترسیم کنند که سرعت بالای آنها به ثبت رسید.
■ اولین سونار جهان تولید شد
سیناپرس: مهندسان دانشگاه استنفورد برای اولین بار یک سونار یا ردیاب آوایی تولید کردهاند که نه تنها در درون آب، بلکه در بیرون آب نیز به خوبی کار میکند.
با دونمونه از بهترین تکنولوژی های سال۲۰۲۰ آشنا شوید؛
■ از چراغ خواب تا شارژر بی سیم هوشمندسیناپرس: سال ۲۰۲۰ با همه سختی ها و ناملایمات خود رو به پایان بوده و اندکی بیش از یک ماه دیگر وارد سال ۲۰۲۱ خواهیم شد. در این گزارش سلسله وار به بررسی برترین فناوری های سال جاری میلادی خواهیم پرداخت.
■ تهیه خوراک دام با استفاده از ضایعات درختان نخل
یک گروه خیریه با کمک و راهنمایی محققان دانشگاه صنعتی اصفهان طرح تهیه و تولید خوراک دام با استفاده از ضایعات دورریز درختان نخل را فراهم کردند.
توسط محققان روسی ؛
■ ماده معدنی جدید برای تولید باتریهای قدرتمند کشف شدپژوهشگران ماده معدنی جدیدی به نام پتروویت را کشف کردهاند که حاوی ترکیبات سولفور سدیم، مس و اتمهای اکسیژن است و از آن میتوان برای تولید باتری استفاده کرد.
■ تولید پارچه هوشمند مجهز به حسگر با کاربردهای پزشکی
سیناپرس: محققان دانشگاه هاروارد از تولید یک پارچه هوشمند مجهز به حسگر برای بررسی حرکات و کنترل اعضای مختلف بدن خبر داده اند که می تواند کاربردهای پزشکی داشته باشد.